Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Δεν έχουμε χρόνο για γυμναστική. Και τώρα, τι γίνεται; Ας μην απογοητευόμαστε. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το χρόνο που περιμένουμε το λεωφορείο ή που πλένουμε τα πιάτα, για να σφίξουμε τους κοιλιακούς μας. Παίρνουμε μια βαθιά εισπνοή καθώς τεντώνουμε το στήθος μας. Στη συνέχεια, εκπνέουμε, προσπαθώντας να «ρουφήξουμε» μέσα την κοιλιά μας. Μένουμε σε αυτή τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα και χαλαρώνουμε. Μπορούμε να ξεκινήσουμε με 5 επαναλήψεις καθημερινά, καθεμία από τις οποίες διαρκεί 2-3΄΄. 

Κάντε focus αλλού Συνήθως, όταν κάνουμε ασκήσεις ενδυνάμωσης, δίνουμε έμφαση στο βασικό τους μέρος (π.χ. στο ανασήκωμα της πλάτης στην περίπτωση των κοιλιακών). Για να κάνουμε τις ασκήσεις 2 φορές πιο αποτελεσματικές, πρέπει να δίνουμε εξίσου μεγάλη προσοχή και στην κίνηση με την οποία επιστρέφουμε στην αρχική μας θέση (π.χ. ανεβαίνουμε σε 2 χρόνους και κατεβαίνουμε σε 2). 
Το περπάτημα είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, ιδανικός τρόπος για να αποκτήσουμε αδύνατο, σφιχτό και αθλητικό σώμα. Μπορεί, όμως, να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό, αν βρούμε τον καλύτερο δυνατό ρυθμό. Πώς θα το πετύχουμε; Ξεκινάμε το περπάτημα αυξάνοντας σταδιακά το ρυθμό βηματισμού μας κάθε 30΄΄ (θα μας βοηθήσει και η έντονη κίνηση των χεριών), μέχρι πριν φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε τζόγκινγκ. Πρέπει, επίσης, να βεβαιωθούμε ότι η αναπνοή μας είναι γρήγορη (είμαστε, δηλαδή, λαχανιασμένοι). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου