Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

200 εκ. λίρες θα επενδύσει η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου
Η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επενδύσει 200 εκατομμύρια λίρες σε φυτώρια ποδοσφαίρου στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τα χρήματα, που θα πάνε σε μια σειρά από δράσεις, αποσκοπούν στην αύξηση του αριθμού των ατόμων που παίζουν ποδόσφαιρο 11x11. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο αριθμός των ανδρών που παίζουν σε ποδοσφαιρικές ομάδες έχει μειωθεί από 33.568 σε 30.355. Ωστόσο, τα τελευταία τρία χρόνια, ο αριθμός των ποδοσφαιρικών ομάδων που ασχολούνται με άλλα είδη ποδοσφαίρου (5x5, 7x7 κτλ.) έχει αυξηθεί από 21.800 σε 25.932, ένα νούμερο που η FA προβλέπει πως θα φτάσει σύντομα τις 30.000. Με την επένδυση αυτή η FA ευελπιστεί ακόμη να βελτιώσει τα πρότυπα συμπεριφοράς μεταξύ παικτών και θεατών, αλλά και τις επιθέσεις προς τους διαιτητές.
Ο Alex Horne, γενικός γραμματέας της FA, δήλωσε: "Η FA επικεντρώνεται στον πρωταρχικό της σκοπό, να προσφέρει το ποδόσφαιρο σε όλους τους ανθρώπους. Είμαστε υπερήφανοι για τις επιτυχίες που έχουν επιτευχθεί κατά τις τρεις τελευταίες σεζόν. Είμαστε σε θέση να πούμε ότι έχουμε ένα ισχυρό πλαίσιο για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τις ενέργειές μας , οι οποίες αποσκοπούν στο να παίζουν ακόμα περισσότερα άτομα το παιχνίδι και να υπάρχουν προστατευμένες εγκαταστάσεις, ούτως ώστε το ποδόσφαιρο να είναι μια διασκεδαστική και παράλληλα ασφαλής εμπειρία".
Με την επένδυση αυτή, η FA σκοπεύει στην αύξηση των ευκαιριών των γυναικών και των μειονοτήτων για να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά και να αυξήσει τον αριθμό των γυναικείων ομάδων που παίζουν ποδόσφαιρο 11x11 από 1437 που είναι σήμερα σε 1.500.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου