Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

MONACO FOOTBALL CLUB

Ρώσος δισεκατομμυριούχος θα πάρει τη Monaco
Ο πρόεδρος της Monaco, Etienne Franzi, δήλωσε πως ο δισεκατομμυριούχος Ρώσος επιχειρηματίας Dmitry Rybolovlev αναμένεται να αγοράσει την ομάδα του Πριγκιπάτου. Η κρίση, που έχει χτυπήσει και το Πριγκιπάτο, έχει δημιουργήσει αρκετά οικονομικά προβλήματα και στον ποδοσφαιρικό σύλλογο, του οποίου τα προβλήματα πρωτοεμφανίστηκαν πριν 10 χρόνια.
Το 2003, η Direction Nationale du Contrôle de Gestion (DNCG), το εθνικό όργανο που ελέγχει τα οικονομικά των συλλόγων, αποφάσισε να υποβιβάσει τη Monaco από την Ligue 1 λόγω των υπέρογκων χρεών της που άγγιζαν τα 50 εκ. ευρώ. Βεβαίως, στην έφεση που κατέθεσε ο σύλλογος κατάφερε να κερδίσει την παραμονή του, χωρίς όμως να προβεί σε μεταγραφές παικτών. Αυτό οδήγησε στην αποχώρηση του τότε προέδρου τους Jean-Louis Campora, και από τότε που έφυγε, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας άλλαξε χέρια τρεις φορές. Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μεγάλη πίεση στο Franzi και το δεξί χέρι του, Raymond Bella, να εγκαταλείψει το σύλλογο και τώρα φαίνεται ότι ο Rybolovlev θα αναλάβει τα ηνία του συλλόγου.
Ο Franzi δήλωσε: "Έχουμε ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο που τα πάντα θα αποφασιστούν πριν από το τέλος του έτους. Οι συζητήσεις με τον κ.Rybolovlev και την ομάδα του είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Ελπίζουμε πως θα υπάρχει νέος ιδιοκτήτης της Monaco πριν από την αλλαγή του έτους".
Ο Rybolovlev συναντήθηκε πρόσφατα με τον ηγεμόνα του Πριγκιπάτου, τον Πρίγκιπα Αλβέρτο, ο οποίος λέγεται ότι, εξαιτίας του κλυδωνιζόμενου από τα χρέη συλλόγου, έχει αποδεχθεί την ιδέα ότι ένας ξένος ιδιοκτήτης θα αναλάβει την ομάδα.
Ο Ρώσος, ο οποίος έκανε την περιουσία του στον τομέα των μαγνητικών θεραπειών, είναι 93ος στη λίστα Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους παγκοσμίως και η περιουσία του αγγίζει τα 7,3 δις ευρώ. Τα χρήματά του θα μπορούσαν να δαπανηθούν τον Ιανουάριο ούτως ώστε η Monaco να αποφύγει τον υποβιβασμό στην τρίτη εθνική κατηγορία, ένα πρωτάθλημα που αποτελείται από μια σειρά από ερασιτεχνικές και ημιεπαγγελματικές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου