Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

17-11-2005 [Σχόλια:1]
Μέχρι τώρα το μασάζ έπαιζε πρωταρχικό ρόλο σε μερικές σεξουαλικές φαντασιώσεις σου - κι εκεί μόνο στους τίτλους αρχής. Επιστημονικές έρευνες λένε ότι πρέπει να το εντάξεις στη ζωή σου - και σύντομα μάλιστα. Είναι σίγουρο ότι θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την ψυχική και σωματική σου υγεία καταπολεμώντας το άγχος και την ένταση. Οι τεχνικές μασάζ που μπορείς να ακολουθήσεις είναι πολλές. Χαλάρωσε λοιπόν και αφέσου στα χέρια του ειδικού.
Μασάζ για τα πάντα
Είναι τόσο πολλά τα καλά που μπορεί να σου προσφέρει το μασάζ, που αν έμπαινε σε μπουκαλάκι, θα το πουλούσαν σαν ελιξίριο στους Αγίους Τόπους. Ερευνες έχουν δείξει ότι καταπολεμά το στρες, την ένταση, την αϋπνία, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα, ανακουφίζει από χρόνιους πόνους και βοηθάει στην αποβολή άχρηστων ουσιών από τον οργανισμό. «Το μασάζ είναι ένα ανθρώπινο άγγιγμα φροντίδας, που χρησιμοποιώντας πληθώρα τεχνικών ξεκουράζει, χαλαρώνει, αποκαθιστά και αναζωογονεί. Επιπλέον απελευθερώνει από τις μυϊκές, πνευματικές και συναισθηματικές εντάσεις και αναζωογονεί όλο τον οργανισμό» λέει ο Γιώργος Ροδίτης, εναλλακτικός θεραπευτής με ειδικότητα στο Shiatsu από τα Nilaya Day Spa (www.nilaya.gr).
Κατέβασε την ενέργεια Το ότι το μασάζ διώχνει το στρες ακούγεται το ίδιο θεωρητικό με το ότι το μέλι κάνει καλό στα ούλα. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι με τις μαλάξεις κατά τη διάρκεια του μασάζ επέρχεται χαλάρωση, η οποία οδηγεί τον εγκέφαλο στην παραγωγή λιγότερων ορμονών του στρες. «Το άγχος και το στρες ανεβάζουν την πίεση στο κεφάλι (την ένταση). Το μασάζ μπορεί κι εξισορροπεί τη συνολική ενέργεια και συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία της σε όλο το σώμα» λέει ο Ροδίτης.
Μασάζ για όλους
«Το μασάζ δεν έχει ηλικιακούς περιορισμούς. Πρωτοποριακή έρευνα έδειξε ότι παιδιά που είχαν γεννηθεί πρόωρα, στα οποία οι γονείς τους έκαναν 15 λεπτά μασάζ από τρεις φορές την ημέρα, κέρδισαν βάρος κι έφυγαν από το νοσοκομείο γρηγορότερα. Μην τρομάζεις! Η συχνότητα που πρέπει να κάνεις εσύ μασάζ είναι διαφορετική. «Μπορείς να κάνεις από μία φορά το μήνα έως και δύο φορές την εβδομάδα. Η κάθε θεραπεία μπορεί να διαρκέσει από 50 λεπτά έως και μιάμιση ώρα. Υπάρχουν διαλογιστικές, αναπνευστικές και χειροπρακτικές τεχνικές, όπως και μερικές ασκήσεις για συσπάσεις και διατάσεις, τις οποίες μπορεί να διδαχθεί κάποιος από το θεραπευτή του και να τις εφαρμόσει ακόμα και μόνος του (π.χ. την ώρα που είναι σε ένταση και θέλει να χαλαρώσει)» λέει ο Ροδίτης.
Χαλαρός στο γραφείο
Η πρακτική μασάζ που προτείνει η Back Pro (www.backpromassage.com, 210-9656934) το on-site chair massage είναι η μοντέρνα απάντηση στο πρόβλημα του στρες στο εργασιακό περιβάλλον. Με ένα απλό τηλεφώνημα μπορείς να έχεις έναν εκπαιδευμένο θεραπευτή μασάζ στο γραφείο σου μαζί με τον εξοπλισμό (μία ειδικά σχεδιασμένη καρέκλα) για να σε χαλαρώσει διώχνοντας το στρες και την ένταση της ημέρας. «Οι περισσότεροι το βλέπουν σαν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα της εργασίας τους, κάτι σαν coffee break δηλαδή. Το μασάζ θα αυξήσει τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά σου» λέει ο Σάββας Ξένος, συνιδρυτής της BackPro, διπλωματούχος θεραπευτής μασάζ και μέλος του American Massage Therapy Association. Η πρακτική εφαρμόζεται στους ώμους, το κεφάλι, τον αυχένα, την πλάτη και τα χέρια και διαρκεί από 15 λεπτά έως μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου